מחיצות וקירות זכוכית: מאפייני מחיצות הזכוכית ותפקידן במשרד
קירות זכוכית הנמצאים בחלקו הפנימי של המבנה עשויים מלוחות גדולים בעובי של כ – 8 מ"מ וברמת גימור גבוהה מאוד, המעידה שעברו פרוצדורות מיוחדות וקפדניות של ציפוי ועיבוד המחזקים את עמידות המשטח. בין שלל סוגי הזכוכיות, ישנה זכוכית אחת המתאימה במיוחד לקירות מסך והיא זכוכית מחוסמת או בשמה הנוסף טריפקלס; עיבוד הטריפלקס כרוך בתהליכי חימום, אך לא באופן בלעדי. ישנם מעצבי פנים שמעדיפים לעבוד עם זכוכית רבודה; סוג זה של זכוכית מתקבל על ידי הדבקה וחיבור של שני לוחות זכוכית עם שכבת פילם דבק ביניהם. שיטות עיבוד אלו מעניקות למשטחי הזכוכית תכונות עמידות ואנטי – שבירות, כך שבמקרי התנפצות המשטחים אינם מתפזרים לרסיסים, וגם יכולים לשמש בבטחה כחומר גלם לקירות ומחיצות.
מעבר לזאת, בהשוואה לקירות פנימיים העשויים חומרים אחרים, מדובר בחומר גלם קל להתקנה ונוח לפירוק. ההתקנה יכולה להיות על גבי צירים כיחידה אחת או כמספר יחידות מתפרקות, באמצעות פרופילים, עם פנלים אטומים או סוגי גימור שונים כמו מתכת, פורמייקה או פורניר. אל חשש מבחינת פרקטיות, ניתן לשלב בקירות הזכוכית דלתות, חלונות ואף מדפים.
חופש העיצוב עם קירות זכוכית במשרד
הרבה עסקים בישראל שוכרים את משרדי העבודה שלהם, שלרוב מסופקים כחלל גדול אחד אשר מעוצב בהתאם לצרכי החברה. גם כאשר מדובר במקרה בו בעלי החברה רכשו את שטח המשרד, לא פעם הם נדרשים להתאים את סידורו לדרכי עבודת העסק וכוח האדם שלו.
על מנת לענות על הדרישות הללו, עושים שימוש בחומרי חציצה דינמיים המאפשרים לעצב את חלל המשרד והחלוקה הפנימית שלו. קירות זכוכית מקנים לכם את חופש העיצוב המקסימלי כיוון שמדובר בחומר קל ופשוט להתקנה, פירוק והרכבה מחדש. בנוסף, קירות הזכוכית מהווים ספקטרום רחב של עיצוב בשלל צורות שונות ומקוריות במרחב, כמו למשל כמחיצה חלקית, פינות וחדרי עבודה ואפילו קירות א – סימטריים. אם כל זה לא מספיק – בזכות עוביים הדק, קירות זכוכית תופסים הרבה פחות נפח מכל קיר אחר לרבות קירות גבס!
מחיצות זכוכית למשרדים
מחיצות הזכוכית משמשות להפרדת חללים שונים בבית אך בעיקר במשרד כגון חדרי ישיבות, הפרדת מתחמי ישיבה מזכוכיות באופן ספייס, חלוקת המשרד לתאים על ידי מחיצות במקום שימוש בקירות ועוד. מחיצות הזכוכית הלכו ונעשו פופולריות בקרב בעלי משרדים ברחבי העולם ובארץ בפרט, כיוון שלחומר זה תכונות המתאימות כ'כפפה ליד' לעיצוב המשרד. רבים מהאדריכלים ומעצבי הפנים בוחרים להשתמש במחיצות הזכוכית לצרכי עיצוב המשרד כיוון שחומר זה מקנה מראה יוקרתי, חדשני ואלגנטי.
תפקידן של מחיצות הזכוכית במשרדים הוא לחלק ולהפריד את חלל העבודה, אותו הדבר נכון גם לחלוקת חלל הבית. ניתן להתקין מחיצות זכוכית שקופות, אטומות (צריבת חול), צבועות או מודפסות , המהוות, מלבד שימושן הפונקציוני בחלוקת החלל, גם כאלמנט עיצובי מרשים. בעזרת שימוש בשקיפותה של הזכוכית ניתן ליצור תחושה של הפרדה חלקית בלבד בחלל עצמו – פתרון נהדר למבקשים לחצוץ ללא בניית קירות.
הסוגים של מחיצות הזכוכית
ישנם שני סוגי מוצרים שונים של מחיצות זכוכית למשרדים –
קירות זכוכית: סוג אחד של קירות זכוכית הוא מחיצות שקופות (או אטומות באופן חלקי) המותקנות מהרצפה עד לתקרה. המחיצות האלו, שקרויות גם קירות זכוכית כוללות דגמי All glass (זכוכית בלבד, ללא מסגרת), מחיצות קבועות, מחיצות אקרודיון וקירות מחיצה עם דלתות. מחיצות זכוכית אלו שמרניות יותר בסגנונן אבל מאפשרות הוספה של אלמנטים המותקנים במסגרת המתכת.
מחיצות חלקיות: הסוג השני הוא מחיצות חלקיות שמיוצרות מזכוכית עבה יחסית עם מסגרת אלומיניום גלויה. מחיצות אלו חוצצות רק את החלק התחתון או העליון של החלל המשרדי (תלויות מהתקרה או זקורות מהרצפה. אלו הן מחיצות שמשמשות תחליף מעוצב לדגמים הישנים של מחיצות העץ או cubes שחסמו את טווח הראייה של שטח המשרד.
התאמה אישית או מודולרית?
אפשר לבחור מחיצות זכוכית למשרדים בשתי דרכים –
- בעזרת התקנה אישית של לוחות הזכוכית בהתאם להזמנה
- במערכת מודולרית של מחיצות זכוכית, בהתאם לגדלים קבועים.
להתאמה אישית יתרון רב כאשר מתכננים עיצוב פנים. אבל! וזה אבל גדול: הרבה פעמים נעשית בחירה דווקא במערכות המודולריות, בין השאר כיוון שהן חוסכות זמן עבודה רק שנדרש לתכנון ולהתאמה האישית של המחיצות לעיצוב הפנים המשרדי.
כדאי לבחור את מחיצות הזכוכית בהתאם לצורת המבנה של המשרד ולהפריד את החלל בצורה פרקטית המתאימה לסגנון העבודה של העסק. בכדי לבצע את המשימה הזו ולהתאים בהצלחה את המחיצה לחלל המשרד – יש צורך במדידת הגובה והרוחב מקום שבו תוצב מחיצת הזכוכית. את עובי הזכוכית המתאים (מודולרי או מותאם אישית) בוחרים לפי מקום התקנת המחיצה. יש לבדוק את הרכב הרצפה והתקרה טרם התקנת מחיצות הזכוכית וכמו כן את מערכות הבניין העוברות במקום. אסור לשכוח: בדקו את אופן הצבת מחיצות הזכוכית מול מקור אור, על מנת למנוע סינוור. כאשר המחיצה בלית ברירה ממוקמת כך שעובר דרכה אור מסנוור מאוד – עדיף לבחור בזכוכית רפלקטיבית (מחזירת אור).