שאלות ותשובות

שאלות ותשובות בנושאי עבודות זכוכית:  מעקות זכוכית , מחיצות זכוכית , מקלחונים ועוד…

שאלה: מה חשוב מאוד לבדוק לפני שמתקינים הגבהת מעקה זכוכית?

תשובה: חשוב מאד לבדוק כי תשתית מעקה זכוכית הקיים עליו מותקנת ההגבהה חזקה וכי הזכוכיות המותקנות בתוך המעקה הקיים סטטיות ולא רופפות. כמו כן חשוב מאד לבדוק כי יש תמיכה לקירות ההגבהה, מעקה משני צידי ההתקנה. במידה ואין כאלו ישנו צורך להשלים בעמודי תמיכה חזקים מאד לקירות הבית או למעקה הקיים. חשוב מאד לשים לב כי התקנת ההגבהה לא עולה על 2.5 מטר אורך, היות והזכוכית האמצעית מתרככת והופכת להיות רופפת בשל אורכה. ישנה חשיבות גבוהה להצבת העמוד בחלקו האחורי של המעקה על מנת להבטיח תמיכה איתנה והתנגדות בעת הפעלת עומס על הגבהת המעקה, כאשר עמוד הבטיחות יוצב במעקה בו המפתח עולה על 4 מטרים בקו הישר של המעקה. בפינות של זווית 135 מעלות על 90 הזכוכיות יותקנו כאשר הן נושקות אחת לשניה ויוצרות תמיכה איתנה של הפינה. כמו כן, ישנה חשיבות לחומר הגלם של האביזרים המותקנים. אנו ממליצים על נירוסטה 316 איכותית שמותאמת לתנאי החוץ..

שאלה:מהו המפרט הטכני הנכון להתקנת הגבהה עבור מעקה זכוכית?

תשובה: את המפרט הטכני נחלק ל-4 שלבים שמאד חשוב לפעול לפיהם:

שלב 1- שלב התכנון והמדידה של הגבהת המעקה- שלב מאד חשוב שהצלחת ההתקנה תלויה ברובה בו. במידה ושלב זה לא יבוצע כראוי מתקין לא אמין יתחיל לאבד כיוון ולאלתר, דבר שעלול לפגוע בחוזק, ביציבות ובנראות ההתקנה.התקנת מסילת האלומיניום תהיה במידודת 20/20 מ"מ בהתאמה מלאה לגוון המעקה הקיים וזאת על מנת לשמור על אחידות המעקה.

שלב 2- התקנת מסילת האלומיניום תהיה במידות 20/20 מ"מ בהתאמה מלאה לגוון המעקה הקיים וזאת על מנת לשמור על אחידות.  קיבוע המסילה יהיה ע"י ברגים קודחים עמידים במים וזאת על מנת שלא יחלידו.

שלב 3- הצבת קלינים מפלסטיק שעליהם תונח הזכוכית על מנת שלא תפגע מהברגים. יש לשים לתת חשיבות יתרה לחיבור הזכוכית הראשונה תוך פילוסה מאחר וזאת תשמור על ההגבהה יציבה וישרה לאורך כל ההתקנה. החיבור הכי נכון ובטוח עליו נמליץ יהיה ע"י אביזר פינתי 90 מעלות מנירוסטה 316 המחובר באמצעות בורג נירוסטה שיועבר דרך חור ייעודי בזכוכית, בצורה הזו חוזקה ובטיחותה של הזכוכית יהיה מובטח ולאורך שנים רבות.

שלב 4-השלב הסופי- נחבר את הזכוכיות בשרשור מאחת לשנייה עד שנגיע לחיבור לקיר בצידו השני. שלב זה הינו קריטי מאחר והתקנת הגומיות המשוננות משני צדי הזכוכית לתוך מסילת האלומניום מצמידה את הזכוכית ומהדקת אותה בחוזקה לאורך כל הגבהת המעקה.

שאלה: האם יש סכנה במעקות זכוכית?

תשובה: האנחה הרווחת היא כי התקנת מעקות זכוכית דומה להדבקת חיפוי במטבח או התקנת מקלחון-דבר זה אינו נכון!  מעבר למראה המרשים שלו, מעקה זכוכית משמש בראש ובראשונה כמוצר בטיחותי המגן ומונע מנפילת בני אדם תוך עמידה בעומסים לאורך זמן רב. להתקנת מעקה בטיחות מזכוכית נדרש ניסיון רב וזאת תוך התחשבות מלאה בתקנים הנדרשים וזאת על מנת לעמוד בדרישות הבטיחות. ישנו צורך רב לבצע חישובים מתאימים שמביאים בחשבון את איכות חומרי הגלם, שיטת ההתקנה, גובה וסוג המעקה. לכן, חשוב מאד לשים לב כי אתם מביאים אליכם איש מקצוע עם המלצות מאחר והוא מודע לכל המפורט לעיל , ורק בדרך הזו המעקה יהיה סופר בטיחותי ולא תהיה כל סיבה לדאגה.

שאלה: מהן דרישות התקן הישראלי למעקה זכוכית?

תשובה: התקנים הישראליים למעקות זכוכית הם ת”י 1142 ות”י 1190. התקן קובע כי יש להתקין מעקה במקומות בהם קיימת סכנת נפילה או במקום בו קיים הבדל גובה בין שני מפלסים, (60 ס”מ לכל הפחות), על מנת לאפשר שימוש בטיחותי בגרם המדרגות.

גובה מעקה הזכוכית במפלס ישר (מרפסת למשל) יהיה 105 ס”מ, ויותר. במדרגות יהיה גובה המעקה לפחות 90 ס”מ. המרווח המקס’ בין לוחות מעקה הזכוכית יהיה 10 ס”מ.

שאלה: מהי בנייה ירוקה ואיך היא קשורה למחיצות זכוכית?

תשובה: בנייה ירוקה (בנייה בת קיימה) היא בנייה ידידותית לסביבה ובריאה לדייר ולמשתמש. היא מעודדת חיסכון בחשמל ובמים, מעודדת מחזור פסולת ושימוש בתחבורה ציבורית ומעלה את תנאי המחייה של המתגוררים בבניין. הבנייה הירוקה נועדה ליצור סביבת שהייה, הן מגורים והן עבודה, בריאה ונוחה מתוך הימנעות עד כמה שניתן מפגיעה במשאבים טבעיים מתכלים ובאיכות הסביבה. היא מתקשרת למחיצות זכוכית בשימוש בחומרים ידידותיים לסביבה ובחומרים ממוחזרים ובתכנון שיאפשר חיסכון מרבי באנרגיה. אנו בדקור גלאס עומדים על שימוש בבנייה ירוקה ועושים כל שניתן על מנת למגר את השימוש בפגיעה במשאבים טבעיים ובאיכות הסביבה.

דקור גלאס - עבודות זכוכית
התקשרו עכשיו