הסוגים השונים של קירות המסך
ניתן למצוא כיום לא מעט וריאציות של קיר מסך, מה שמגדיל את מספר האפשרויות העומדות עבור אלה המעוניינים להצטייד בהם. האבחנה העיקרית היא על פי חומר גלם של הקירות. הבחירה המקובלת הראשונה היא בקירות העשויים מקונסטרוקציות של זכוכית ואלומיניום, מה שמעניק באופן אוטומטי מראה מרשים, אפילו יוקרתי.
סוג אחר של קירות עונה לשם קירות ספיידר, או לחילופין קיר מסך עכביש. ההבדל העיקרי הוא חומר הגלם: קיר ספיידר יהיה מורכב מזכוכית ומנירוסטה (פלדת אל חלד), מבלי שמכניסים לתמונה את האלומיניום. קירות אלה נחשבים לאסתטיים לא פחות, כאשר מעלה משמעותית אחרת שלהם היא העמידות הגבוהה – הקירות פשוט ישמרו על המראה שלהם למשך שנים ארוכות.
כל הסיבות לעבור לקירות מסך
קירות המסך מגלמים בתוכם שורה ארוכה של יתרונות, מה שמסביר את הפופולאריות ההולכת וגוברת שלהם. מעבר להיבט האסתטי, לקירות האלה יש גם תפקיד פונקציונלי מובהק: להביא להחדרה של אור טבעי למבנה, החדרה הנגרמת עקב היותם של הקירות שקופים. לא צריך להיות מומחה לתחום כדי לדעת שבדרך זו ניתן לצמצם את הפעלת התאורה המלאכותית (החשמל), ובכך לחסוך סכומי כסף נכבדים מדי שנה.
יתרון משמעותי אחר נוגע לכך שכיום ניתן להצטייד בקירות מסך בצורה פשוטה יחסית, הן במקרה של מבנה קיים ועל אחת כמה וכמה כאשר מתככנים מראש את המבנה כך שיכלול קירות מהסוג הזה. את הקירות ניתן להרכיב על גבי המבנה גם לאחר השלמתו של השלד, כשחברה מקצועית הפועלת בתחום תוכל לבצע זאת תוך פרק זמן קצר באופן יחסי.